Monday, December 21, 2009

Ετεροχρονισμένο κείμενο της Ανοιχτής Συνέλευσης Βοτανικού Κήπου

Το παρακάτω κείμενο επρόκειτο να δημοσιευτεί την ημέρα που δεχθήκαμε την επίθεση
Μας πρόλαβαν τα γεγονότα....

Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΕΙΡΗΝΗ ΜΥΡΙΖΕΙ ΑΝΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
Από τη στιγμή που οι «αντιεξουσιαστές» κατέλαβαν την εξουσία, η μηχανή της μηδενικής ανοχής πήρε μπρος για να παράγει την κοινωνική ειρήνη:
·        Εισβολή και κατοχή του κέντρου της  Αθήνας από τις αστυνομικές δυνάμεις με στόχο τη γκετοποίηση και τον εκφοβισμό.
·        Χαρτογράφηση – φακέλωμα των αγωνιζόμενων κομματιών της κοινωνίας με τη μέθοδο των μαζικών προληπτικών προσαγωγών την περίοδο από τη 17η Νοεμβρίου μέχρι τις μέρες των μαζικών διαδηλώσεων και εκδηλώσεων μνήμης της 6ης Δεκεμβρίου. Πρόκειται για μία άτυπη άρση του δικαιώματος του συνέρχεσθε.
·        Οργανωμένες επιθέσεις των κατασταλτικών δυνάμεων και των παρακρατικών τους συναδέλφων σε στέκια, καταλήψεις, ελεύθερους κοινωνικούς χώρους (Buena Ventura, Ελαία, Ρεσάλτο, Στέκι Μεταναστών)
·        Άγρια καταστολή και απρόκλητες δολοφονικές επιθέσεις εναντίον διαδηλωτών από τους «προστάτες του πολίτη» που και με τις μηχανές τους πλέον τραυματίζουν μαθητές, φοιτητές, εργαζόμενους, συνδικαλιστές.
·        Κατασκευή ενόχων στηριζόμενη σε στημένα κατηγορητήρια. (Υπόθεση πολίτη στη Θεσσαλονίκη που ενώ δε συμμετείχε στις διαδηλώσεις, διώχθηκε για μία τσάντα με μολότοφ που όπως αποδείχθηκε του φόρτωσαν οι έμμισθοι υπάλληλοι της τάξης)
·        Παρακώληση ης διεξαγωγής των γενικών συνελεύσεων των φοιτητικών συλλόγων, κλείνοντας τις σχολές με αιτία τον ιό της γρίπης και τοποθετώντας έξω από αυτές στρατιές ΜΑΤ. Στη σύγχρονη δημοκρατία απαγορεύεται η είσοδος των φοιτητών στη σχολή τους προκειμένου να συζητήσουν.
·        Παραβίαση του πανεπιστημιακού ασύλου (ΑΠΘ, Νομική, Πρυτανεία)
·        Αντιστροφή του τεκμηρίου της αθωότητας. Πλέον είμαστε όλοι ένοχοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου.
·        Τα ΜΜΕ σε ρόλο απολογητή της εξουσίας, σπέρνουν κλίμα τρομοκρατίας για να θερίσουν την πολυπόθητη συναίνεση. Σε αγαστή συνεργασία με τους κρατικούς φορείς αναλαμβάνουν εργολαβικά τη διατήρηση του τείχους ανάμεσα στην πραγματική διάσταση των γεγονότων και την κατασκευασμένη-παραποιημένη αλήθεια.
Με πρόσχημα την οικονομική κρίση, τις πιέσεις από την ΕΕ και την επικείμενη πτώχευση, η κυβέρνηση συνεχίζει το έργο της θεσμοθέτησης των επισφαλών και ελαστικών σχέσεων εργασίας, στηλιτεύοντας θεμελιώδη εργασιακά κεκτημένα (8ωρο, σύνταξη, συλλογικές συμβάσεις, κοινωνική ασφάλιση). Παράλληλα απαξιώνει συνεχώς το δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης και της υγείας, ξεπουλώντας τες σε επιχειρήσεις, προάγοντας αποκλειστικά   τα ιδιωτικά συμφέροντα.
Φορά το "σοσιαλιστικό" της προσωπείο για να αποκρύψει τον πραγματικό της ρόλο: Την εντατικοποίηση της καταστολής των όποιων εξεγερτικών διαθέσεων και την προσπάθεια διατήρησης της κανονικότητας. Μία κανονικότητα η οποία καθίσταται πλέον εύθραυστη. Οι ελεύθεροι κοινωνικοί χώροι, τα στέκια και οι καταλήψεις  (ως χειροπιαστά αποτελέσματα του περσινού Δεκέμβρη) όπου καθένας ανακτά το λόγο για τη ζωή του και τη δράση του, παράγουν τη ροή ιδεών που τους φοβίζει. Την αμφισβήτηση που τους εμποδίζει. Την κοινωνική αφύπνιση, την αλληλεγγύη, τις πολυπληθείς διαδηλώσεις που τους απειλούν.
Στον απόηχο της περσινής εξέγερσης , οι ενορχηστρωμένες επιθέσεις στους χώρους αυτούς , καθώς και οι δολοφονικές πρακτικές εναντίον αγωνιζόμενων δεν είναι τυχαίες αλλά πλήρως στοχευόμενες.
Κάθε συντονισμένη προσπάθεια δαιμονοποίησης του χώρου των ανθρώπων που διαλέγουν να αυτοοργανωθούν, να συναποφασίσουν και να αντιπαρατεθούν με την κυρίαρχη ιδεολογία μας αφορά.
Κάθε δράση εκείνων που αποφασίζουν να αγωνιστούν για ελευθερία και ανθρώπινη αξιοπρέπεια μας βρίσκει αλληλέγγυους.

Ανοιχτή Συνέλευση Βοτανικού Κήπου

Tο γράμμα που βρήκαμε μετά την επίθεση

Αναρχοάπλυτα και ακούρευτα γεμάτα ψείρες κεφάλια πρέπει να καταλάβετε ότι:


Όσο θα κάνετε επιθέσεις στα όργανα της τάξης και τα αστυνομικά τμήματα,

Όσο θα βάζετε φωτιά σε ελληνικά σύμβολα

Όσο θα κάνετε κινήσεις ανθελληνικές

Εμείς:

Θα τρίβουμε τ΄αρχίδια μας πάνω στα καλοακονισμένα σπαθιά μας και θα φτιάχνουμε

Κάτι «σπιτικό». Κατόπιν θα το φέρνουμε σε αυτό το υπόγειο μπουρδέλο που εσείς αποκαλείτε [στέκι] και θα σας το κερνάμε!!!

Το ότι είστε κακάσχημοι και αγάμητοι, παιδιά από πόρνες 2ης κατηγορίας, εκτρώματα της φύσης, υπηρέτες της λίγδας, δεν είναι λόγοι για να σας λυπηθούμε.

Καλές γιορτές και κουράγιο γιατί θα ξανάρθουμε να ζεστάνουμε τη γειτονιά.

ΥΓ Σαλτο Σαλτο στο Ρεσαλτο

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ

Την Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου το βράδυ ο Βοτανικός ζεστάθηκε… Αποτέλεσμα έκρηξης από γκαζάκια που έβαλαν γνωστοί ανύπαρκτοι του «εθνικού κορμού».Το γράμμα που μας άφησαν είναι «απίστευτης» λογοτεχνικής αξίας , γι’αυτό δυσκολευόμαστε να το κατανοήσουμε. Κατανοούμε όμως το νοητικό απόκοσμο που βρίσκονται. Είναι αλήθεια ότι δεν φοβηθήκαμε.
Είναι αλήθεια ότι δεν θα φοβηθούμε.

Γι’αυτό εμείς απαντάμε 

Συνεχίζοντας τη δράση μας με

         Εκδηλώσεις πολιτικού και κοινωνικού λόγου, συναυλίες,
         κινηματογραφικές προβολές,
         μαθήματα ενισχυτικής διδασκαλίας σε μαθητές,
         μαθήματα ξένων γλωσσών,
         μαθήματα θεατρικού αυτοσχεδιασμού,
         παιδικό εργαστήρι,
         δημιουργία τράπεζα σπόρων για εναλλακτικές καλλιέργειες και
         ανοιχτές αμεσοδημοκρατικές  συνελεύσεις.

 

Καλώντας σε πάρτι οικονομικής ενίσχυσης  και αλληλεγγύης
         την Πέμπτη 24/12/2009 ώρα 22.00 στον Βοτανικό Κήπο-Πετρούπολης 



Αυτοοργανωνόμαστε –Συναποφασίζουμε- Συνεχίζουμε

Συνέλευση Βοτανικού Κήπου

Tuesday, December 1, 2009

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Δεκεμβρίου '09


Δείτε αναλυτικά το Πρόγραμμα Εκδηλώσεων του Βοτανικού Κήπου για τον μήνα Νοέμβριο, κάνωντας κλικ πάνω στη εικόνα.