Wednesday, February 20, 2013

Ενεργειακή απεξάρτηση και βιοντίζελ.



Σε μια παρουσίαση ενεργειακής αυτονομίας και απεξάρτησης Φέρνουμε μαζί το τηγανολαδο μας και μαθαίνουμε πως να το μετατρέπουμε σε βιοντιζελ ! Την Πέμπτη στις 18.00 στο Βοτανικό Κήπο Πετρούπολης!

Γιατί η γνώση της αυτάρκειας απελευθερώνει !

Wednesday, February 13, 2013

Παιδικό εικαστικό εργαστήρι Σάββατο 2/2





Το παιδικό εργαστήρι του ΒΚ το Σάββατο στις 2/2 δημιούργησε...Ιδού τα αποτελέσματα!

Πρώτη εκδήλωση yarn bombing της ομάδας του νήματος Σάββατο 2/2

Από την εκδήλωση "Γνώρισε μια κατάληψη από μέσα.Μην πιστεύεις στα δελτία ειδήσεων." Η ομάδα του νήματος του ΒΚ βομβάρδισε κυριολεκτικά την είσοδο του χώρου και όχι μόνο με δημιουργίες!!!!

















Tuesday, February 5, 2013

Το εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ. ανοίγει και λειτουργεί στα χέρια των εργατών!


Το εργοστάσιο της ΒΙΟ.ΜΕ. ανοίγει και λειτουργεί στα χέρια των εργατών!

Το σωματείο εργαζομένων στη ΒΙΟ.ΜΕ. μετά από πολύμηνο αγώνα δράσεων υπό τη στήριξη και αλληλεγγύη του κινήματος βρίσκεται σε θέση να ανακοινώσει τοάνοιγμα του εργοστασίου. Οι εργαζόμενοι της ΒΙΟ.ΜΕ. παίρνουν στα χέρια τους την παραγωγή και την ίδια τους τη ζωή χωρίς αφεντικά. Με αυτοργάνωση, εργατική αυτοδιαχείριση και αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες, με την έμπρακτη αλληλεγγύη της κοινωνίας χτίζουν την ελπίδα ότι ένας καινούργιος κόσμος είναι εφικτός.Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου στη 13.00 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της Βιομηχανικής Μεταλλευτικής και η Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Θεσσαλονίκης στον αγώνα των εργαζομένων στη ΒΙΟ.ΜΕ., σας προσκαλούν σε συνέντευξη τύπου όπου θα παρουσιάσουν τα άμεσα σχέδιά τους με την εκκίνηση λειτουργίας του εργοστασίου, καθώς και όλο εκείνο το πρόγραμμα δράσεων αλληλεγγύης για την εξεύρεση πόρων προς ενίσχυση του νέου αυτού εγχειρήματος που ανοίγει το δρόμο για μια κοινωνία χωρίς αφεντικά.

Παρατίθεται συνοπτικά το πρόγραμμα δράσεων:


Πέμπτη 7/2 στη 13.00 Συνέντευξη Τύπου στο Ε.Κ.Θ.
Κυριακή 10/2 στις 18.00 Πανελλαδική συνέλευση των πρωτοβουλιών αλληλεγγύης στο cine Αλέξανδρος
Δευτέρα 11/2 στις 17.00 Πορεία (Καμάρα), στις 20.00 Συναυλία στο Ιβανώφειο με τους Θ. Παπακωνσταντίνου, Γ. Χαρούλη, Χαΐνηδες, είσοδος ενίσχυσης 5¤
Τρίτη 12/2, Όλοι στο εργοστάσιο! Συγκεντρώσεις: 11.00 Καμάρα, 12.00 ΙΚΕΑ.




Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων της ΒΙΟ.ΜΕ.
Ανοιχτή Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης (Θεσσαλονίκης) στον αγώνα των εργαζομένων της ΒΙΟ.ΜΕ.

Sunday, February 3, 2013

Φασιστική Εμπρηστική Επίθεση στον «ΙΣΤΟ Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Αλληλεγγύης στο Χαϊδάρι»




Σήμερα Σάββατο 2 Φεβρουαρίου τα ξημερώματα ο ΙΣΤΟΣ δέχτηκε εμπρηστικό χτύπημα.
Η επίθεση αυτή σε έναν Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο όπως ΙΣΤΟΣ που στεγάζει πολιτικές, κοινωνικές, πολιτιστικές, ψυχαγωγικές, εκπαιδευτικές και αλληλέγγυες δράσεις, που λειτουργεί με αυτοδιαχείριση και άμεση δημοκρατία έγινε σε μια συγκυρία όπου οι ΕΚΧ δέχονται ολόπλευρες βίαιες επιθέσεις τόσο από το επίσημο κράτος όσο και από το ανεπίσημο κράτος.
Το κλίμα κατασυκοφάντησης των τελευταίων ημερών που επιχειρεί η κυβέρνηση απέναντι στους αυτοοργανομένους χώρους τροφοδοτεί και ενισχύει τέτοιες φασιστικές επιθέσεις.
Η τοπική κοινωνία και όλος ο κόσμος γνωρίζει ότι ο ΙΣΤΟΣ δεν είναι ένας χώρος ανομίας, όπως αποκαλεί τους ΕΚΧ η κυβέρνηση, αλλά ένας χώρος συνεύρεσης, συνεργασίας, ανάπτυξης αλληλέγγυων δράσεων, πολιτικής και κοινωνικής παρέμβασης που απαντά πολύμορφα στην καταπάτηση των πολιτικών, κοινωνικών, εργασιακών και δημοκρατικών δικαιωμάτων.
Ο ΙΣΤΟΣ είναι ανοικτός σε κάθε πολίτη – αλλά κλειστός στους φασίστες – να τον επισκεφτεί, να συμμετάσχει σε δράσεις και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα.
Δηλώνουμε ότι ο ΙΣΤΟΣ είναι κοινωνική κατάκτηση, ανήκει στον κόσμο του Χαϊδαρίου και της ευρύτερης περιοχής και θα τον υπερασπιστούμε με κάθε τρόπο, τόσο από την κυβέρνηση όσο και από τους φασίστες που επιχειρούν να τρομοκρατήσουν τον κόσμο.
ΚΑΛΟΥΜΕ την κοινωνία του Χαϊδαρίου, τον κάθε ενεργό πολίτη, να δώσουμε μαζί την μάχη για την υπεράσπιση και τη λειτουργία του ΙΣΤΟΥ Ελεύθερου Κοινωνικού Χώρου Αλληλεγγύης στο Χαϊδάρι.
ΚΑΛΟΥΜΕ κάθε ενεργό πολίτη σε ανοιχτή συγκέντρωση στον ΙΣΤΟ, στις 12:00 να καταδικάσουμε τη φασιστική επίθεση και να υπερασπιστούμε τον αυτοοργανωμένο Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο Αλληλεγγύης.
Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑΠΕΡΑΣΕΙ
ΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΝ
VENCEREMOS

ΓΝΩΡΙΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΜΕΣΑ! ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ!











Από την εκδήλωση "Γνώρισε μια κατάληψη από μέσα.Μην πιστεύεις στα δελτία ειδήσεων." Φυτέψαμε σπόρους για να μεγαλώσουν και γίνουν τα φυτά που θα μοιράσουμε σε εκδήλωσή μας τον Μάιο! Κάναμε yarnbombing και γεμίσαμε την είσοδο και τα δέντρα μας πλεκτά! Φτιάξαμε ανεμόμυλους και κουκουβάγιες με τα παιδιά! Και φυσικά απολαύσαμε τα  εδέσματα από την συλλογική κουζίνα και το καφέ μας από το μπαρ!

Εκδήλωση "Η κοινωνική οικονομία και οι νέοι αυτοδιαχειριζόμενοι συνεταιρισμοί".


Για όσους δεν κατάφεραν να έρθουν στην εκδήλωση μπορείτε να την παρακολουθήσετε στα παρακάτω link

http://www.youtube.com/watch?v=SKAsEWbMjCw

http://www.youtube.com/watch?v=W3vQc5_bVaM

http://www.youtube.com/watch?v=HHjldcrf39s

Friday, February 1, 2013

ΓΝΩΡΙΣΕ ΜΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΠΟ ΜΕΣΑ! ΜΗΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙΣ ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΕΙΔΗΣΕΩΝ!



Σας καλούμε όλους,μικρούς και μεγάλους,αυτό το Σάββατο στον Βοτανικό Κήπο Πετρούπολης,στην εκδήλωση σποράς καλοκαιρινών κηπευτικών από παραδοσιακές ποικιλίες που θα διανείμουμε στην γιορτή της Άνοιξης! Η τροφή δε φυτρώνει μέσα στο σούπερ μάρκετ!Η γη ανήκει σε όλους και οι σπόροι της πρέπει να είναι ελεύθεροι για όλους!!! Αυτενεργούμε και διεκδικούμε τη διατροφική μας ελευθερία γιατί Μπορούμε Να Πάρουμε Τη Ζωή Μας Στα Χέρια Μας!!!