Wednesday, November 23, 2016

Κυριακή 27/11/2016, 12 το μεσημέρι - Ζωγραφίζουμε και κρεμάμε φωλιές πουλιών!

Όλοι ξέρουμε πως τα πουλιά φτιάχνουν φωλιές. Τότε, θα μου πεις, γιατί να τους τη φτιάξω εγώ; Ένας λόγος είναι πως συνήθως δεν υπάρχουν στις πόλεις αρκετά δέντρα και θάμνοι για να φτιάξουν όλα τα πουλιά τις φωλιές τους. Σε όλο τον κόσμο, τα πουλιά χάνουν ολοένα και πιο πολλές φωλιές, και πεθαίνουν. Μερικά είδη πουλιών έχουν χαθεί οριστικά. Πρέπει να προστατέψουμε όσα απέμειναν ακόμα.

Κυριακή 27/11/2016, 12 το μεσημέρι, στο Βοτανικό Κήπο Πετρούπολης, ζωγραφίζουμε και κρεμάμε φωλιές πουλιών!

Αμέσως μετά θα ακολουθήσει η θεατρική παράσταση για παιδιά "Τα Καινούργια Ρούχα του Βασιλιά", από την ομάδα Theatre de Votanique.

Saturday, November 12, 2016

10/11/2016: Παρέμβαση του Βοτανικού Κήπου στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής υπέρ του κλεισίματος του ΧΥΤΑ Φυλής


Παρέμβαση του Βοτανικού Κήπου, όπως και άλλων συλλογικοτήτων, στα γραφεία της Περιφέρειας Αττικής υπέρ του κλεισίματος του ΧΥΤΑ Φυλής.

Tuesday, November 8, 2016

Προβολή Ταινίας "Ο Νόμος της Αγοράς" - Πέμπτη 10/11/16 στις 21:30

Η ομάδα ΣΙΝΕ ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ Θα προβάλει

την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου στις 21:30

την Γαλλική ταινία του Στεφάν Μπριζέ

Ο Νόμος της Αγοράς

La Loi du Marche  Κοινωνική 2015 |Διάρκεια: 93'

Ο Τιερί είναι ένας απολυμένος εργάτης που προσπαθεί να επιβιώσει αυτός και η οικογένειά του στη σύγχρονη Γαλλία της υποβαθμισμένης εργατικής τάξης και των σκληρών εργοδοτικών πρακτικών. Αγωνίζεται να μην το βάζει κάτω και να αντιστέκεται, όμως αυτό που αντιμετωπίζει στην ελεύθερη αγορά, είτε συμμετέχοντας σε σεμινάρια επιμόρφωσης είτε προσπαθώντας να ανοίξει νέους δρόμους εργασίας, είναι το αδυσώπητο πρόσωπο ενός καπιταλιστικού συστήματος που εκμηδενίζει συνεχώς τον εργαζόμενο.
Ο «Νόμος της Αγοράς», ασκεί ευθεία κριτική, τόσο στην ανεργία που μαστίζει την Ευρώπη, όσο και στο κατοχυρωμένο δικαίωμα του ανθρώπου να εργαστεί.