Ομάδα Βιβλιοθήκης

Η δανειστική βιβλιοθήκη βρίσκεται στην κατάληψη από την αρχή σχεδόν της δημιουργίας της. Αποτελείται από τρεις χιλιάδες βιβλία , χωρισμένα σε κατηγορίες, όπως διηγήματα, επιστήμες, θέατρο, ιστορία κ.α.
Είναι ανοικτή για τους αναγνώστες καθημερινά (ώρες λειτουργίας καφενείου) και Κυριακές 16:00-20:00 (ώρες συνάντησης ομάδας).

Είμαστε οι ακρίδες της βιβλιοθήκης και αποτελούμαστε από πολλά μέλη ανεξαρτήτου ηλικίας. Εκτός από την διαχείριση των βιβλίων , οργανώνουμε βιβλιοπαρουσιάσεις, συζητήσεις και bazaar βιβλίου.

Ακόμη από το 2014 κάθε χρόνο φτιάχνουμε θεατρικά σχεδιάσματα - performances ορμώμενοι από τις ιστορίες των βιβλίων που τόσο αγαπάμε, την ποίηση και κυρίως από τις σχέσεις που δημιουργούμε μεταξύ μας κατά τη δημιουργική ώρα.Στόχος μας είναι ο καλλιτεχνικός πειραματισμός , η ελευθερία του βιβλίου και της γνώσης και η συντροφικότητα.
Χρονολόγιο έργων της ομάδας
«Καταραμένοι ποιητές ...από θεούς και ανθρώπους μισημένοι.» βραδιά ποίησης (Ιούνιος 2014)
«Ουρλιαχτό» performance πάνω στο ποίημα του Allen Ginsberg ( Ιανουάριος & Φεβρουάριος 2015)
«ΜΕΛΟΠΟΙΗΜΕΝΗ ΑΠΟΣΥΜΠΟΙΗΣΗ στο μπαρ της μεθυσμένης ακρίδας» βραδιά ποίησης/ performance (Ιούνιος 2015 στο φεστιβαλ Βοτανικού Κήπου και στο πάρκο Ναβαρίνου στα Εξάρχεια)
«CRAVE [ΔΙΨΑ]» θεατρικό σχεδίασμα πάνω στο έργο της Sarah Kane (Ιανουάριος 2016)
«ΚΡΟΚ στυλ ακρίδας» performance - αφειέρωμα στον Νικόλα Άσιμο(Ιούλιος 2016)
«Το τραγούδι του εαυτού μου» performance πάνω στο ποίημα του Walt Whitman (Ιούνιος 2017)
  • «Περιμένοντας την Αλίκη στη χώρα του Γκοντό» θεατρικό σχεδίασμα πάνω στα έργα ‘Περιμένοντας τον Γκοντό’, ‘Η Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων’ και ‘Μέσα στον καθρέφτη’ (Ιούνιος,Ιούλιος 2018 στον Βοτανικό Κήπο , Οκτώβριος, Νοέμβριος 2018 στο θέατρο Εμπρός)
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ: Κυριακές 16:00-20:00, στον Βοτανικό Κήπο Πετρούπολης

No comments:

Post a Comment