Monday, October 18, 2010

Κείμενο για τις Δημοτικές Εκλογές του Νοεμβρίου, κάλεσμα Λαϊκής Συνέλυσης

κάντε κλίκ στην εικόνα για να την δείτε σε μεγέθυνση

 ΠΡΟΣ  ΟΛΟΥΣ/ΕΣ

Το μέλλον που μας επιφυλάσσουν δεν απευθύνεται σε μας
Τα νέα οικονομικά & κοινωνικά μέτρα που επέβαλε το ΔΝΤ και η παγκόσμια τράπεζα, με τις ευλογίες των κυβερνήσεων κατάφεραν :
Να εξαιρέσουν τους εργαζόμενους από την επιβίωση και από τα δικαιώματά τους, υποβιβάζοντάς τους σε υπηκόους τους.
Να τους εκτοπίσουν από την πολιτική και κοινωνική ζωή και από το δημόσιο χώρο.
Να στοχοποιήσουν και να απαξιώσουν κάθε ομάδα εργαζομένων ξεχωριστά, φέροντας τη μια ενάντια στην άλλη, με έναν στόχο: Την πλήρη περιθωριοποίηση και εξόντωσή τους σαν ανθρώπους με δικαιώματα, όπου η επιβίωση θα παίζεται στο “ποιός θα φάει ποιόν”, κάτι που ήδη βιώνουμε.

Ο ρόλος του Καλλικράτη
Επιπρόσθετα στη δυσχερή πραγματικότητα έρχεται ένας νέος κυνισμός, ο Καλλικράτης, δηλαδή περισσότερος συγκεντρωτισμός της εξουσίας και πλήρης ενσωμάτωση της τοπικής αυτοδιοίκησης στο κράτος. Με απλούστερα λόγια, ο Καλλικράτης εξασθενεί οποιαδήποτε μορφή παρέμβασης και αυτενέργειας των πολιτών σε τοπικό και συλλογικό επίπεδο, ενισχύοντας πολιτικές & οικονομικές ελίτ, έτσι ώστε να ασυδοτούν σε βάρος της κοινωνίας. Η εφαρμογή του Καλλικράτη στην πράξη θα σταθεί ακόμα περισσότερο εμπόδιο στην έξοδο από την κρίση.

Γιατί θέλουν άραγε τις εκλογές;
Η νομιμοποίηση όλων των παραπάνω πραγματώνεται με το γνωστό κόλπο των εκλογών. Δηλαδή να συμμετέχουμε και να συνεργήσουμε σ΄ αυτή την κατάσταση εξαίρεσης και ομηρίας, υπογράφοντας με την ψήφο μας δηλώσεις μετανοίας για τα δικαιώματα που κατακτήσαμε με αγώνες και θυσίες τα τελευταία 50 χρόνια.

Μια άλλη πρόταση είναι εφικτή
'Όμως εδώ και καιρό η κοινωνία κοιτάει αλλού.  Τα κινήματα ενεργών πολιτών για το δημόσιο χώρο είναι μπροστά μας, υπαρκτά, άμεσα υλοποιήσιμα. Τα κινήματα ενεργών πολιτών για το Δημόσιο χώρο, την Ενέργεια, την Οριζόντια διακίνηση των αγροτικών αγαθών, την Ελεύθερη ανταλλαγή της γνώσης  παράγουν ήδη λόγο και πράξη.  Αποτελούν ζωντανά παραδείγματα αμεσοδημοκρατικής διαχείρισης των κοινών.
Η κατάληψη του Βοτανικού Κήπου είναι ένα ζωντανό παράδειγμα Αυτοθέσμισης. Είναι μια συλλογικότητα που δραστηριοποιείται σε κατειλημμένο έδαφος και λειτουργεί με πρόταγμα την ΄Αμεση Δημοκρατία, την αυτοοργάνωση,  την αυτονομία, την αυτοθέσμιση.
Στόχος  είναι οι τομείς δράσης να διευρυνθούν και να συμπεριλαμβάνουν όλο και μεγαλύτερο φάσμα  της ανθρώπινης δραστηριότητας, ώστε να δείξουμε ότι είναι εφικτή η κοινωνική οργάνωση με οριζόντια διάρθρωση χωρίς ιεραρχική δομή.
Όσα περισσότερα άτομα θέλουν να συμμετέχουν και να διαχειρίζονται αποφάσεις  που αφορούν την ζωή τους, τόσο λιγότερο θα ανέχονται να αντιπροσωπεύονται από άλλους.

Για την Άμεση Δημοκρατία και την Αυτοθέσμιση. 
ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ
  • Στη γειτονιά μου
  • Στην κοινοτητά μου
  • Στην πόλη μου

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΒΟΤΑΝΙΚΟΥ ΚΗΠΟΥ
«ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ»

4 comments:

  1. Ο άλλος που έλεγε οτι το Δεκέμβρη οι μόνοι σοβαροί ήταν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ...συγγνώμη εννοούσα της Νομικής θα κατέβει? Πολύ καλη συνεντευξη είχε δωσει στα Νέα...θα τον προτιμήσω αν κατεβει

    ReplyDelete
  2. Ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ δεν είναι ούτε καλός ούτε κακός .Είναι ευκαιρία ,ένα εργαλείο ,για τους πολίτες που διεκδικούν να συμμετέχουν στην τοπική ανάπτυξη , να πάρουν τις τύχες στα χέρια τους .

    Πώς θα συντάσσεται ο προυπολογισμός ενός Δήμου ; Θα αποφασίζει ο Δήμαρχος μόνος του για τα έργα που θα εντάξει ή θα τα συζητά με τα Διαμερίσματα και με τους Πολίτες μέσα από λαικές συνελεύσεις γειτονιάς και μέσα από ερωτηματολόγια . Γι΄ αυτή τη συμμετοχή θέλω να σας μιλώ .

    Με την ανωτέρω λογική του « Βοτανικού Κήπου» ότι ο ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ « θα σταθεί εμπόδιο για την έξοδο από την κρίση » διαφωνώ γιατί μπερδεύει την έννοια της συμμετοχής .
    Δεν έχει νόημα να διεκδικείς πόρους αν δεν συμμετέχεις στη δίκαιη κατανομή τους

    Μπορεί να διαφωνώ 100% με κάποιες από τις προτάσεις των κοινωνικών φορέων αλλά δεσμεύομαι να τις φέρνω όλες για συζήτηση στο Δημοτικό .Συμβούλιο για λήψη αποφάσεων

    Παπακωνσταντίνου Δημήτρης

    ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΔΗΜ.ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ
    Με το Συνδυασμό Α.Δ.Ε. Κ του Στ. Βλάχου

    ReplyDelete
  3. Η διοίκηση Βλάχου έβαλε σε δοκιμασία την πόλη για
    8 χρόνια
    λειτούργησε αυταρχικά συγκεντρωτικά χρέωσε το Δήμο
    με περισσότερα από 3000000 euro τά έργα πού έφτιαξε για την πόλη όπως :
    πλατεία ηρώων 1821
    πλατεία Ηρούς
    ποδηλατόδρομος Σκουφά
    παιδότοποι με ανακυκλωμένο από ελαστικά τάπητα
    στον αγ Δημήτρη & Κωνσταντινουπόλεως
    δεν ωφέλησαν την πόλη κλιματολογικά λειτουργικά
    οικονομικά αισθητικά.
    Χρειαζόμαστε νέα Δημοτική Αρχή πρέπει να στείλουμε τον Βλάχο Πασοκ Συνασπισμό στην αντιπολίτευση
    Δημήτρης Συριόπουλος

    ReplyDelete
  4. Θα σχολιάσω ανώνυμα και θα πω, ότι ο Βλάχος και το σόι ολόκληρο του δημοτικού συμβουλίου πόσους με μέσον έβαλε για δουλειά στο δήμο, μπορεί κάποιος να μας πει; Όλοι οι δικοί τους τρώνε και πίνουν και αλληλοϋποστηρίζονται σαν τους ιαχωβάδες. Καιρός δεν είναι να σταματήσει αυτή η αηδία;

    ReplyDelete