Thursday, January 12, 2012

Chimeres Festival 2012, Σάββατο 14 Ιανουαρίου


Chimeres Festival 2012
14 Ιανουαρίου

Η κοινότητα των Χιμαιρών εδώ και 7 χρόνια πορεύεται μέσα σε εναλλακτικά μονοπάτια προσπαθώντας να βρει μια διέξοδο στις ανησυχίες που λίγο πολύ αγγίζουν όλους μας.

Σας καλεί λοιπόν σε μια γιορτή όπου όλα όσα κυνηγάμε βρίσκουν χώρο.

14 Ιανουαρίου, και για ολόκληρη την μέρα, ο χώρος του Βοτανικού Κήπου φιλοξενεί Χίμαιρες και ανοίγει τις πόρτες του σε όλους εσάς για να έρθετε να τις ανακαλύψουμε μαζί.

προβολές, Εκθέσεις, Συζητήσεις, Συναυλίες που θα καταλήξουν σε μία δημιουργική Χίμαιρα.

Πρόγραμμα

Την μέρα θα ανοίξουν οι προβολές των ταινιών Πιαννο (μικρού μήκους) του Γιώργου Ευθυμίου, Lessons of Darkness του Werner Herzog & Europa του Lars Von Trier, οι οποίες έχουν παρουσιαστεί και μέσα από τις σελίδες του φαν-ζειν chimeres. Οι προβολές θα ξεκινήσουν 17:30 και 18:30 αντίστοιχα.
Παράλληλα θα υπάρχει έκθεση fanzine και συζήτηση με σκοπό να γίνει γνωστή η δουλειά των ελλήνων φανζινάδων και η ιστορία τους, να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας και να έρθουμε σε επαφή όλοι όσοι ενδιαφερόμαστε για αυτοεκδόσεις.
Στις 21:00 την σκυτάλη θα πάρουν οι Masturbation Goes Cloud για να ξεκινήσουν το συναυλιακό μέρος του Φεστιβάλ. Ακολουθούν οι Wonky Doll and Τhe Echo και η βραδιά κορυφώνεται με τους μοναδικούς Lost Bodies, συνοδοιπόρους των χιμαιρών όλα αυτά τα χρόνια.
Μετά το τέλος των συναυλιών θα ακολουθήσει πάρτυ με reggae διάθεση κλείνοντας το Φεστιβάλ.

Αρωγοί σε όλη αυτήν την διοργάνωση είναι τόσο η διαχειριστική ομάδα του Βοτανικού Κήπου όσο και το FanzinesNet, φίλοι φανζινάδες, μουσικοί και σύντροφοι των Χιμαιρών τόσο στην πορεία του φαν-ζειν όσο και του web-radio.

Οργάνωση - συντονισμός: chimeres.gr
Μέρα: Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012 / οι πόρτες ανοίγουν στις 17:00
Τοποθεσία: Βοτανικός κήπος, πλ. Αγ.Δημητρίου Πετρούπολη
Πώς έρχεστε: Λεωφορεία 700 από σταθμό Αγ. Αντωνίου και Α11, Β11 από σταθμό Αττική (στάση "Παλαιό Τέρμα")
Πληροφορίες: mail@chimeres.gr


-----------------
Λίγα λόγια για τις Χίμαιρες:
Οι Χίμαιρες είναι μια ανήσυχη κοινότητα ανθρώπων που αναζητά τρόπους έκφρασης. Η αρχή έγινε το 2004 με το φαν-ζειν. Ακολούθησε το blog 1.5 χρόνο αργότερα και απ' το 2009 περιπλανόμαστε και στις συχνότητες του διαδικτυακού μας ραδιοφώνου. Κινούμαστε από επιλογή σε εναλλακτικά μονοπάτια, προσπαθώντας να μείνουμε μακριά από τη δίνη των ισοπεδωτικών μορφών και μέσων επικοινωνίας. Προσπαθούμε να μην παίρνουμε στα σοβαρά τον εαυτό μας και να είμαστε αυθεντικοί όσο τα τσίπουρα που μας ενώνουν. Επιδιώκουμε να φτιάξουμε ένα χώρο διαφορετικό, όπου όλοι οι συμμετέχοντες αποτελούν μία ενιαία κοινότητα η οποία τον συντηρεί και τον διαχειρίζεται με μη ιεραρχικό τρόπο.
. Το φαν-ζειν αποτελεί τη βασική μας έκφραση. Διανέμεται κυρίως χέρι με χέρι και σε σημεία διανομής που δέχονται να φιλοξενήσουν την τρέλα μας. Φιλοξενεί κείμενα τακτικών και ατάκτων μελών της ομάδας καθώς και κείμενα φίλων και ανθρώπων που μοιράζονται μαζί μας την δική τους οπτική για τον κόσμο και τις χίμαιρές του.
. Το blog είναι η επέκταση του φαν-ζειν. Μια σχεδόν καθημερινή και πιο άμεση επικοινωνία και ταυτόχρονα ένας χώρος φιλοξενίας για δρώμενα που ταιριάζουν με την αισθητική και το ύφος μας. Δράσεις, σκέψεις, επικαιρότητα και όλα όσα απασχολούν τους συμμετέχοντες ενημερώνουν την σελίδα σε καθημερινή βάση.
. Το ραδιόφωνο αποτελεί πρωτίστως μια πλατφόρμα αμφισβήτησης του ασφυκτικού δεσμού της πνευματικής ιδιοκτησίας, μεταδίδοντας μουσική από δημιουργούς που έχουν επιλέξει να τη διαθέτουν ελεύθερα (creative commons). Είναι επίσης ο χώρος για τις μουσικές μας αναζητήσεις, αδιαφορώντας για το αν αυτές συμπίπτουν με αυτό που ονομάζεται "ραδιοφωνική μουσική". Οι εκπομπές κινούνται σε μη συμβατικά μονοπάτια (είτε μουσικά είτε θεματικά) γιατί αυτό που θέλουμε είναι αυτός που μας ακούει να αναζητά κάτι διαφορετικό.
http://chimeres.gr

Λίγα λόγια για το FanzineNet:
Ανεξάρτητη/ερασιτεχνική/diy έντυπη έκφραση!
Με τη δημιουργία του στις αρχές του '00, το fanzinesnet προσπάθησε να λειτουργήσει ως ένα δίκτυο συνεργασίας ανθρώπων που αυτοεκδίδουν τα έντυπά τους. Ο χρόνος έδειξε πως μια τέτοια ιδέα δικτύωσης είναι κάπως ουτοπική, αλλά ταυτόχρονα φάνηκε πως μέσα απ' αυτή την προσπάθεια κατάφεραν να έρθουν σε επαφή άνθρωποι με κοινά ενδιαφέροντα. Ένα δίκτυο επικοινωνίας λοιπόν, αυτό είναι το fanzinesnet!
Το fanzines.gr είναι η ψηφιακή μορφή του δικτύου. Η ιστοσελίδα προς το παρόν λειτουργεί περισσότερο ως ένα μουσείο ελληνικών fanzines, με αυτό όμως να αποτελεί μόνο ένα πρώτο βήμα μιας κι οι φιλοδοξίες μας πάνε πολύ παραπέρα. Αν και η εποχή των φανζίν (όπως αυτά έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση των περισσότερων) έχει περάσει, υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που γράφουν τις σκέψεις στο χαρτί, που ψαλιδίζουν περιοδικά και δημιουργούν κολλάζ, που διανέμουν φωτοτυπημένα αντίτυπα χέρι με χέρι.
http://fanzines.gr

Λίγα λόγια για τις προβολές:
. Πιαννο - Γιώργος Ευθυμίου
Μικρού μήκους ταινία, με θέμα έναν εν δυνάμει πιανίστα, που βλέπει την ζωή του ως μουσική, κυριεύεται από αυτήν και αποτελεί για εκείνον τον μόνο λόγο ύπαρξης.

. Lesson of Darkness - Werner Herzog
(http://www.imdb.com/title/tt0104706/)
Documentary, για το πως ο πόλεμος του πετρελαίου κατάστρεψε το περιβάλλον, αλλά
 και το ίδιο το Κουβέιτ.

. Europa - Lar Von Trier
(http://www.imdb.com/title/tt0101829/)
Μια εφιαλτική ταινία με φόντο το τέλος του
2ου Παγκόσμιου Πολέμου, λαβυρινθώδης και
σκοτεινή με σκοπό να αιχμαλωτίζει το υποσυνείδητο.


Λίγα λόγια για τα συγκροτήματα:
Masturbation goes cloud
Το βαθύ κοινωνικό σχόλιο του ονόματος των Masturbation Goes Cloud δεν είναι το μόνο ενδιαφέρον στοιχείο που μπορεί να βρει κανείς σε αυτό το σχήμα. Η μπάντα, που προκάλεσε αίσθηση από την πρώτη της κιόλας εμφάνιση τον Σεπτέμβριο του 2010, παράγει ένα μείγμα δυναμικού kraut rock και math rock που χτίζεται από το μπάσο, τα drums και τα πολλά πετάλια που ξέρουν να χειρίζονται πολύ καλά. Η μουσική τους βασίζεται στο να δημιουργούν ήχους σε πραγματικό χρόνο με το 6χορδο μπάσο (fender jaguar baritone custom), ένα loop pedal, synths και drums ενώ παράλληλα χρησιμοποιούν μονότονα αλλά ψυχεδελικά μοτίβα.
http://www.myspace.com/masturbationgoescloud  

Wonky Doll and The Echo
Οι Wonky Doll and the Echo δημιουργήθηκαν το καλοκαίρι του 2010 και ετοίμασαν το promo cd τους, το οποίο και παρουσίασαν το Δεκέμβρη του 2010 στην πρώτη τους εμφάνιση επί σκηνής στο Nouvelle Decadence. Έκτοτε έχουν εμφανιστεί αρκετές φορές live, με πιο πρόσφατη και σημαντικότερη τη συμμετοχή τους ως support group στους Clan of Xymox το Δεκέμβρη του 2011, αποσπώντας πολύ κολακευτικά σχόλια. Η μουσική τους μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα κράμα post punk, indie και minimal 80's στοιχείων, διατηρώντας ωστόσο έναν σαφέστατα πιο σύγχρονο ήχο με επιρροές από τη σημερινή alternative σκηνή. Ποιοί είναι: George Lemons (vocals, guitars) - YIOS (bass, backing vocals) - Konstantinos Antonakoglou (synth, piano, guitars), Octopus (aka T.V.) (drums)
http://wonkydollandtheecho.com/ 

Lost Bodies
Οι Θάνος και Αντώνης έπαιζαν μουσικούλα αυτοσχεδιάζοντας για αρκετά χρόνια με κιθάρες, πνευστά και κρουστά. Κάπως έτσι το '88 ήταν η χρονιά που τα τραγούδια άρχισαν να παίρνουν τη μορφή των κομματιών που μπορούσαν πλέον να στεγαστούν κάτω από τον τίτλο Lost Bodies. Συναυλίες μέχρι το '97 δεν είχαν παίξει ποτέ. Ίσως γιατί ο Αντώνης δεν έχει παίξει ΠΟΤΕ live (μέχρι τώρα τουλάχιστον). Οι Lost Bodies σήμερα είναι οι Αντώνης, Θάνος, Γιώργος, Βασίλης, Παύλος, Κωσταντής και Θάλεια, που με όλη την αγάπη τους δίνουν σώμα και παρουσία στα ποιο τρελά και δυναμικά live performance της Ελληνικής εναλλακτικής μουσικής σκηνής. Τα πολλά λόγια γι αυτούς είναι περιττά.
http://www.lostbodies.gr

No comments:

Post a Comment