Wednesday, January 20, 2016

ΓΙΑ ΤΟ "ΦΡΑΧΤΗ" ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ 23-24 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ


Εδώ και χρόνια οι καπιταλιστικοί πόλεμοι, είτε ένοπλοι έιτε οικονομικοί, και τα παραγωγά τους (φονταμενταλισμός, εθνικισμός, ολοκληρωτικά καθεστώτα κλπ) που σπέρνουν την καταστροφή, το θάνατο, τη φτώχεια, το άυριο δίχως μέλλον, ωθούν εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους στην προσφυγιά και την μετανάστευση, αναζητώντας μια ζωή με ειρήνη και αξιοπρέπεια στις χώρες της Ευρωπαικής Ενωσης. Στο μακρινό αυτό ταξίδι, βιώνουν ενα μαραθώνιο κακουχιών, στερήσεων και εκμετάλευσης απο δίκτυα διακινητών και δουλεμπόρων.


Η Ευρώπη, μαζι μ' αυτην και η Ελληνικη κυβερνηση, παίζοντας υποκριτικά το ρόλο του "θεματοφύλακα" των ανθρωπίνων αξιών και δικαιωμάτων, αναδεικνύει τελικα την υποκρισία της υψώνοντας φράχτες για να εμποδίσει την ροή των προσφύγων ή ρυθμίζοντάς την επιλεκτικά με τα Hot Spots, ανάλογα με τις ανάγκες καθε χώρας σε φτηνό εργατικό δυναμικό.

Κλειστά σύνορα, συνοριοφύλακες, μισθοφόροι της Frontex, φράχτες, με πρώτον απ' όλους αυτον του Εβρου, ειναι τα εργαλεία της ανάλγητης φιλελέυθερης πολιτικής μιάς Ευρώπης φρούριο.

Και φυσικά πολύ χρήμα, χρήμα διαπραγμάτευσης με χώρες σαν την Ελλάδα και την Τουρκία για να κρατήσουν μακρυά απο τα σύνορά τους τους ανθρώπους αυτούς. Ανθρώπους που είναι αποφασισμένοι να φτάσουν στην Ευρώπη με κάθε τίμημα: δεκάδες πνιγμοί στο Αιγαίο καθημερινά, πάνω απο 3.000 συνολικά μέχρι σήμερα.

" Στο φράχτη του Εβρου, στον πάτο του Αιγαίου, χτίζεται η ασφάλεια του κάθε Ευρωπαίου "

Κι ενώ η αλληλεγγύη και η έμπρακτη βοήθεια είναι πολύ μεγάλη απο μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού στα νησιά και στη χώρα γενικότερα (χωρις να λείπουν δυστυχώς και αντίθετα παραδείγματα), η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ που άλλα έλεγε πριν εκλεγεί, σήμερα ψάχνει συνεχώς δικαιολογίες για την "ανάγκη" της ύπαρξης του φράχτη, καθιστώντας τον εαυτό της συνυπέυθυνο για τους χιλιάδες νεκρούς.

Αντί για όλα αυτά εμείς απαιτούμε ανοιχτά χερσαία σύνορα με απόδωση δικαιώματος ασύλου, το δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να μπορεί να μεταβεί οπουδήποτε για να βρεί καλύτερες συνθήκες ζωής και εργασίας.

Ο φράχτης υψώνεται ως άμυνα σε μια εντέχνως καλλιεργούμενη απειλή απο τα "δημοκρατικά" ευρωπαικά καθεστώτα και τα ΜΜΕ για τον πληθυσμό, την κουλτούρα και την εργασία του: η απειλή των αλλόφυλλων, αλλόθρησκων, αλλόγλωσων, φτωχών και πεινασμένων για την ευδαιμονία του δυτικού πολιτισμού, τρομοκρατών, ισλαμιστών και τζιχαντιστών.

Τρόμος, ξενοφοβία και ρατσισμός, τα εργαλεία της διαχείρισης - χειραγώγησης των κοινωνικων στρωμάτων, αποπροσανατολισμένων απο τα δεινά και τις επιθέσεις του καπιταλιστικού κανιβαλισμού, κατευθυνόμενα προς την εκδήλωση εθνικών και εθνικιστικών εξάρσεων.

Αυτοί που είναι υπέυθυνοι για τους πολέμους και τις καταστροφές στη Συρία, το Αφγανιστάν, το Ιράκ και αλλού, αυτοί ειναι που μεταρέπουν την Ευρώπη σε φρούριο, αποποιούμενοι τις δικές τους ευθύνες για τα αποτελέσματα των έργων τους. 

Είναι απάνθρωπος και παράνομος ο διαχωρισμός μεταξύ των οικονομικών και πολιτικών προσφύγων, με τέτοιο επιτηδευμένο τρόπο, έτσι ώστε οι περισσότεροι απο αυτούς να καταλήγουν στον εγκλεισμό στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, στην περιθωριοποίηση, στην αφαίρεση δικαιωμάτων και τελικά στην επαναπροώθησή τους στις χώρες προέλευσης χωρίς την θέλησή τους.

Δεν μένουμε σιωπηλοί μπροστά στο θάνατο.
Αγωνιζώμαστε ενάντια σε φράχτες και σε αποκλεισμούς, ενάντια σε μια Ευρώπη φρούριο.

- Ελεύθερη μετακίνηση για πρόσφυγες και μετανάστες
- Χαρτιά σε ολους - καμία απέλαση
- Κατάργηση των στρατοπέδων συγκέντρωσης

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ Ο ΦΡΑΧΤΗΣ ΤΟΥ ΕΒΡΟΥ

"Η αλληλεγγυη το όπλο των λαων..."

No comments:

Post a Comment