Friday, September 28, 2018

Ανακοίνωση Βοτανικού Κήπου για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου

NO JUSTICE NO PEACE

Δεν πέσαμε από τα σύννεφα που μια ομάδα μπάτσων αποτελείωσε τον ΖΑΚ. Το αίμα που ήδη έτρεχε από το τραυματισμένο σώμα μυρίστηκαν τα όρνεα της εξουσίας και κατασπάραξαν ότι απόμεινε από το λυντσάρισμα των μικροϊδιοκτητών, εθνικοφρόνων μισάνθρωπων. Ούτε βεβαίως πέσαμε από τα σύννεφα με τις αποφάσεις του θεσμού της δικαιοσύνης που έρχεται κάθε φορά να εξαγνίσει την θανατοπολιτική του κράτους.

Η ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ , ιδεολογικός σύμμαχος της εξουσίας, είναι αυτή η μεγάλη δικτατορία ενάντια στον ΑΛΛΟΝ που νομιμοποιεί το λιντσάρισμα, τον λιθοβολισμό, την συντριβή σε όποιον είναι και σκέφτεται διαφορετικά. Είτε είναι Εβραίος τη δεκαετία του '30, είτε είναι Κύπριος Κομμουνιστής τη δεκαετία του '50, είτε είναι Αναρχικός το 2008.

Ο ΖΑΚ όμως ήταν κάτι πολύ παραπάνω από όλα αυτά. Ο Ζακ Κωστόπουλος, η Zackie Oh, ήταν ακτιβιστής, καλλιτέχνης, gay, genderqueer, drag queen, οροθετικός, αντιφασίστας κ.α.

Ο ΖΑΚ δολοφονήθηκε-λιντσαρίστηκε για απόπειρα κλοπής η οποία δεν είναι καν ποινικά κολάσιμη. Όμως το κομμάτι του ρατσιστικού μίσους που αντιστοιχεί σε κάθε μανιασμένο μικροαστό βγήκε πάνω στο σώμα του ΖΑΚ και ήρθε η συμμορία ΔΙΑΣ της εξουσίας να τον αποτελειώσει.
Τα σώματα των «άλλων», των «μη κανονικών» αυτής της κοινωνίας δολοφονούνται πολλαπλά. Ο πρώτος θάνατος έρχεται από το όπλο ή χέρι κάποιου «κανονικού» και μετά ακολουθεί ο θάνατος από το δημόσιο λόγο, από το λόγο των «ειδημόνων», των δημοσιογράφων, των δελτίων ειδήσεων, των τίτλων των εφημερίδων, τον οποίο μεγάλο μέρος της κοινωνίας τον υιοθετεί άκριτα ως ευαγγέλιο, ζώντας την πραγματικότητα της τηλεοπτικής εικόνας και των social media. Προσπάθησαν να το αποκρύψουν με ένα «τοξικομανής ληστής» που βρήκε θάνατο. Οι γελοίοι έμμισθοι κονδυλοφόροι νομίζουν ότι μπορούν να κρύβονται από τις ενοχές του κατ επάγγελμα ψέματος που υπηρετούν . Το προσπάθησαν στον Παύλο Φύσσα, στον Αλέξη Γρηγορόπουλο, στην υπόθεση των γυναικών οροθετικών και τη δημόσια διαπόμπευσή τους, με ενορχηστρωτές τον Λοβέρδο, τον Χρυσοχοΐδη αλλά και το ΚΕΕΛΠΝΟ για να προστατευθεί ο Έλληνας οικογενειάρχης, και θα το ξανακάνουν.
Γελιούνται όμως . Η αντίσταση στην εξουσία και στην κανονικότητα θα σηκώνει το ανάστημα της όταν απειλείται η αξιοπρέπεια και η ζωή από την θανατοπολιτική του κράτους. Και δεν θάναι μακρυά που το χέρι της όταν θα πέσει θα πέσει βαριά.

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

No comments:

Post a Comment