Friday, May 2, 2014

Εκδήλωση Ενημέρωσης Και Διαμαρτυρίας Ενάντια Στην Ιδιωτικοποίηση Του Νερού - Πέμπτη 8/5 - 19.30



Η σταδιακά αυξανόμενη στρατηγική υποταγής των κοινωνιών που υλοποιείται με ευθύνη των διαχειριστών-εξουσιαστών του καπιταλιστικού μοντέλου της παγκοσμιοποιημένης οικονομίας, επιτυγχάνεται έμμεσα και άμεσα· όπως ένας έμμεσος τρόπος είναι η εξάρτηση από την τεχνολογική κυριαρχία, έτσι και ένας άμεσος τρόπος είναι η προσπάθεια ελέγχου της τροφής και εν γένει των αγαθών από φυσικούς πόρους, κυρίως του νερού, που είναι δημόσιο αγαθό απαραίτητο σε όλους.
Στην Ελλάδα γνωρίζουμε πως έχει ήδη αρχίσει η διαδικασία πώλησης των δημόσιων εταιρειών ύδρευσης σε ιδιωτικούς φορείς. Παρά και την τεκμηριωμένα πανευρωπαϊκή αντίδραση των πολιτών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού, η ελληνική κυβέρνηση κωφεύει και συνεχίζει ακάθεκτη το ξεπούλημά του. Παράλληλα δρομολογεί έργα εκμετάλλευσης των υδάτινων πόρων αδιαφορώντας τόσο για τις συνέπειες που θα έχουν στο περιβάλλον, όσο και για τις αντιρρήσεις των τοπικών κοινωνιών.
Η συλλογικότητά μας «Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Βοτανικός Κήπος» στην Πετρούπολη, όπως αντιστέκεται στον έλεγχο της τροφής καλλιεργώντας παραδοσιακές ποικιλίες οπωροκηπευτικών με σκοπό τη διατήρηση και τη διάδοση των σπόρων, έτσι στηρίζει και την πρωτοβουλία για τη μη ιδιωτικοποίηση του νερού και τα κινήματα για την προστασία των υδάτινων πόρων.
Σε αυτό το πλαίσιο και με σύνθημα "ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟ ΑΓΑΘΟ ΚΑΙ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ", καλούμε τους γείτονες και συμπολίτες μας σε εκδήλωση στην οποία: ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ , ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ (ΟΜΙΛΙΑ , ΠΡΟΒΟΛΕΣ ΒΙΝΤΕΟ) ΑΠΟ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ :

ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΜΗ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΡΟΥ «SAVE GREEK WATER»,

THΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΚΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΑΧΕΛΩΟΥ,

THΣ KΙΝΗΣΗΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΑΩΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ.

Θα ακολουθήσει ανοιχτή συζήτηση για την έκφραση απόψεων και θέσεων και τη συνδιαμόρφωση προτάσεων.

No comments:

Post a Comment