Tuesday, February 21, 2012

Ανακοίνωση Βοτανικού Κήπου για τις κινητοποιήσεις την Κυριακή 12/2...


Για την Κυριακή 12/2... 


Την Κυριακή 12/2, εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της Αθήνας για να διαδηλώσουν ενάντια στο νέο μνημόνιο και την καινούρια δανειακή σύμβαση. Το πρωτοφανές πλήθος των διαδηλωτών και το πείσμα τους να παραμείνουν στο Σύνταγμα και τους γύρω δρόμους, παρά την απρόκλητη και άγρια καταστολή, αποδεικνύει περίτρανα πως αυτή η μη εκλεγμένη κυβέρνηση, λειτουργεί ενάντια στη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών. Αντίστοιχες διαδηλώσεις έγιναν και συνεχίζουν να γίνονται σε ολόκληρη τη χώρα.
Η κοινωνία δεν πρόκειται να δείξει άλλη ανοχή.

Το σχέδιο ήταν σαφές: να μη συγκεντρωθεί ο κόσμος στην πλατεία Συντάγματος.
Για το σκοπό αυτό επιστρατεύτηκαν όλα τα μέσα: Δεκάδες “προληπτικές” προσαγωγές διαδηλωτών νωρίς την Κυριακή, με την αστυνομία να τους απαγάγει κυριολεκτικά από τα σπίτια τους. Ρίψη χημικών χωρίς λόγο πριν ακόμη γεμίσει η πλατεία Συντάγματος και συνεχής προσπάθεια απομάκρυνσης των διαδηλωτών από τους γύρω δρόμους.

Ο κόσμος που βρέθηκε στο δρόμο την Κυριακή, εκτός από το χημικό πόλεμο και την αλητεία των επιθέσεων με πέτρες και μάρμαρα από την αστυνομία, κατάφερε να σπάσει και το κλίμα τρομοκρατίας που δημιουργήθηκε από τα ΜΜΕ ολόκληρη την προηγούμενη εβδομάδα. Τα παπαγαλάκια του συστήματος, που εξάντλησαν το δημοσιογραφικό τους καθήκον στην παραφιλολογία περί χρεοκοπίας, άδειων σουπερμάρκετ και ελλείψεων φαρμάκων και πετρελαίου, φρόντισαν να αποκρύψουν το σημαντικότερο γεγονός: πως το πλήθος του κόσμου που βρέθηκε στον δρόμο ήταν τεράστιο, οργισμένο και παρέμεινε εκεί μέχρι αργά το βράδυ. Αντ' αυτού, έκαναν πάλι λόγο για επεισόδια από γνωστούς-άγνωστους, καμένα μαγαζιά και καμένες βιβλιοθήκες που δεν κάηκαν ποτέ.
Για τα ΜΜΕ οι εικόνες από τις καμένες τράπεζες είναι σημαντικότερες από το πλήθος των διαδηλωτών. Για εμάς όμως είναι σημαντικότερος ο κόσμος που απλωνόταν από την Ομόνοια ως το Μοναστηράκι και μέχρι τους στήλους του Ολυμπίου Διός, γεμίζοντας ασφυκτικά όλους τους γύρω δρόμους. Είναι πολύ σημαντικότερη η αλληλεγγύη και η αλληλοβοήθεια που έδειξε ο κόσμος στο δρόμο, εμψυχώνοντας ο ένας τον άλλο και βοηθώντας όποιον είχε ανάγκη.

Και ενώ η κοινωνία βρίσκεται σε διαρκή αγωνία και αναζήτηση ο δήμαρχος Αθηναίων βρίσκεται σε πλήρη στασιμότητα. Όχι μόνο δεν παρεμβαίνει στη διαχείριση συγκεκριμένων αναγκών των πολιτών, αλλά αδιαφορεί προκλητικά για το κοινωνικό και οικονομικό ζήτημα που καταδυναστεύει την Αθήνα. Περιορίζεται στο να παριστάνει τον ευαίσθητο , κολακεύοντας τους ιδιοκτήτες καταστημάτων και προβαίνοντας σε μηνύσεις πολιτών που εισήλθαν στο δημαρχείο για να διαμαρτυρηθούν συμβολικά, ή εξαντλείται σε γενικές νουθεσίες για την εύτακτη λειτουργία της κυκλοφορίας, κάνοντας κριτική στις διαδηλώσεις και προτείνοντας τον περιορισμό τους.

Οι εκατοντάδες προσαγωγές, προληπτικές ή μη, συλλήψεις και εν τέλει προφυλακίσεις, σκοπό έχουν να πτοήσουν την κοινωνία. Το ίδιο και η δημοσίευση φωτογραφιών των συλληφθέντων και αναζήτησης ρουφιάνων. Όμως ο κόσμος δεν φοβάται πια. Όσα μέτρα κι αν πάρουν και όσες διώξεις και αν κάνουν ο κόσμος και πάλι θα κατεβαίνει στους δρόμους και θα γεμίζει τις πλατείες.

Η αλληλεγγύη μας σε κάθε διωκόμενο και προφυλακισμένο διαδηλωτή είναι δεδομένη.


ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ  ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ  ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

Ζητάμε την άμεση απόσυρση όλων των κατηγοριών και την άμεση αποφυλάκιση όλων των συλληφθέντων.

No comments:

Post a Comment