Friday, February 10, 2012

Η Theatre De Votanic παρουσιάζει "4 Παραλογές"



Παρασκευή 10/2 & Σάββατο 11/2
Παρασκευή 17/2 & Σάββατο 18/2
ώρα 21.00
είσοδος ελεύθερη

ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ

Η θεατρική ομάδα του Βοτανικού κήπου "theatre de Votanique" παρουσιάζει μέσα από την θεατρική οδό τέσσερις "παραλογές". Η παραλογή αποτελεί είδος δημοτικού τραγουδιού πλούσιου σε λυρικά στοιχεία και με αφηγηματική δομή.
Οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων, τα πάθη και οι καημοί τους αποτελούν την πηγή έμπνευσης των παραλογών και εκφράζονται ίσως στην πιο ακραία τους εκδοχή. Μια πεθερά που φαρμακώνει την νύφη της κατά την ημέρα του γάμου, μια μάνα που δολοφονεί το παιδί της όταν αυτό αντιλαμβάνεται την απιστία της μητέρας του απέναντι στο σύζυγο της, ο απατημένος σύζυγος που δολοφονεί την γυναίκα του, η θυσία της συζύγου, αποτελούν μερικά παραδείγματα ιστοριών που αφηγούνται οι παραλογές και επιλέχθηκαν να παρουσιαστούν ως θεατρικά δρώμενα.
Οι παραλογές που παρουσιάζονται καταδεικνύουν ότι τα ανέκφραστα ή και τα εκφρασμένα ανθρώπινα πάθη, οι συναισθηματικές εντάσεις, βασάνιζαν το μυαλό και την ψυχή τόσο του ανθρώπου του παρελθόντος, όσο και αυτού του παρόντος.
Στην παρουσίαση αυτή, συναντώνται η ομορφιά του λόγου του δημοτικού τραγουδιού με την θεατρική αντίληψη και την υπόσταση σύγχρονων συνανθρώπων μας. Η ψυχή του ιστορικά προηγούμενου και επόμενου ανθρώπου.
Θεατρικά δοκιμάζεται, η συνύπαρξη του λόγου του δημοτικού τραγουδιού, με την θεατρική αφήγηση και την σκηνική δράση, ως προς την δυναμική της αποτύπωσης της συγκινησιακής φόρτισης που περιέχουν οι ιστορίες των παραλογών.

Οι παραλογές κατά σειρά εμφάνισης:

• H κακιά πεθερά
• Της μάνας φόνισσας
• Η άπιστη γυναίκα.
• Του γεφυριού της Άρτας

Σκηνοθετική αντίληψη και ανάπτυξη:
Tα μέλη της ομάδας "theatre de Votanique" υπό την καθοδήγηση και τον συντονισμό του δασκάλου της ομάδας Θοδωρή Σκυφτούλη.

Μουσική και ενδυματολογική πλαισίωση:
Τα μέλη της ομάδας "theatre de Votanique"

No comments:

Post a Comment