Tuesday, February 22, 2011

Kείμενο ενάντια στα νέα μέτρα που προωθούνται στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς


Το παρακάτω κείμενο συντάχθηκε από την συνέλευση του Βοτανικού Κήπου & μοιράστηκε σε δράσεις που πραγματοποιήθηκαν σε τοπικά ΜΜΜ.



ΔΕΝ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΟΜΑΣΤΕ ΤΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΜΑΣ!

Σε μία εποχή όπου το καθεστώς του Μνημονίου δεσπόζει, το κράτος και η κυβέρνηση εκτός από την αφαίμαξη που μας έκανε στους μισθούς, στις συντάξεις, τον κατακερματισμό του δημόσιου χώρου και του δημόσιου χρόνου (κατάλυση 8ώρου και ελαστικοποίηση ωραρίου), τοποθετεί τώρα στο στόχαστρο και τις μετακινήσεις επιβάλλοντας ένα χαράτσι με την τρελή αύξηση στις τιμές των εισιτηρίων.

Τη λύση όμως αυτή τη φορά θα τη δώσουμε εμείς οι ίδιοι. Δεν αρκούμαστε απλώς στο πάγωμα των τιμών των εισιτηρίων, αλλά απαιτούμε ελεύθερη πρόσβαση στις μετακινήσεις για όλους. Όσον αφορά τις προθέσεις της κυβέρνησης για ποινικοποίηση των δράσεων, ιδιαίτερα όσων δεν πληρώνουν, των αποκαλούμενων "τζαμπατζήδων", θα πρέπει να καταλάβει ότι θα βρεθεί αντιμέτωπη με το σύνολο της κοινωνίας, δίοτι οι μετακινήσεις είναι ένα ζήτημα που μας αφορά όλους.

Καμία συκοφάντηση των εργαζομένων ως υπαίτιων για τα ελλείματα των συγκοινωνιών. Μοναδικός υπεύθυνος είναι το κράτος, οι ξεπουλημένοι διοικητές και οι διάφοροι προμηθευτές(π.χ Siemens) που δρουν εκμεταλλευτικά εις βάρος των συγκοινωνιών.
  • ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
  • ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΡΑΣΕΩΝ
  • ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ XEΡΙΑ ΜΑΣ

ΟΥΤΕ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΟΥΤΕ ΚΡΑΤΙΚΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΜΕΣΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Ελεύθερος Κοινωνικός Χώρος Βοτανικός Κήπος
Φεβρουάριος 2011                                                                                                                                 

No comments:

Post a Comment