Wednesday, January 15, 2014

Θεατρική Παράσταση "Οι εκ... τιμητές" την Πέμπτη 16/1 - 21.00



       Η κατάληψη στον Ελεύθερο Κοινωνικό Χώρο «Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης» και η θεατρική ομάδα «Μπουρού» σάς προσκαλούν την Πέμπτη 16 Ιανουαρίου 2014 και ώρα 21.00 στη θεατρική παράσταση «Οι εκ… τιμητές».  
  

Λίγα λόγια για την παράσταση

Η σύγχρονη πραγματικότητα, το πολιτικό και οικονομικό αδιέξοδο, η πρωτόγνωρη φτώχεια κι ανεργία, ύστερα από μια εικοσαετία πραγματικής ή επίπλαστης ευημερίας, ωθούν τη Μαριάνθη, την ηρωίδα του έργου, στο έγκλημα... Παρακολουθεί τις αυτοκτονίες πλούσιων, αλλά οικονομικά πια ναυαγισμένων, ανθρώπων και την ημέρα της κηδείας τους μπαίνει στα σπίτια τους, κλέβει ό,τι «εκτιμά» πως θα της αποφέρει οικονομικό όφελος και το πουλά για να μπορέσει να επιβιώσει.
Οι ήρωες, η Μαριάνθη, ο παραιτημένος πατέρας της, η μητέρα της, που πάσχει από αλτσχάιμερ, και ένας μυστηριώδης επισκέπτης, ο οποίος εμφανίζεται ως αγοραστής και  αναγκάζει την ηρωίδα να αντιμετωπίσει τα φαντάσματά της μέσα από τα δικά του, γίνονται «εκ... τιμητές» ο καθένας της προσωπικής τραγωδίας του άλλου.
Μέσα από το έργο, το οποίο είναι τραγικό και κωμικό συνάμα, καταγγέλλονται η αδράνεια και η μοιρολατρία που χαρακτηρίζουν τους ανθρώπους στη σύγχρονη Ελλάδα και παράλληλα δίνεται η ελπίδα πως υπάρχει λύση, μια λύση που εντοπίζεται στην προσωπική μας αντίληψη για τα πράγματα. 

Συντελεστές
Διανομή: Γιώργος Πολυχρονίδης, Φωτεινή Βαμβούκη, Μαρία Παπαδάτου, Λευτέρης Σκανδάλης
Σκηνοθεσία: Φωτεινή Βαμβούκη
Ήχος-γραφικά: Ρωμανός Μουρίκης
Σκηνικά: Νίκος Τζανής
Βοηθός παράστασης: Λαμπρινή Ματαξά
Μουσική επιμέλεια: Μπουρού (mpouroumimisispraxeos@gmail.com)
Διάρκεια: 120΄ (Μεταξύ των δύο πράξεων θα μεσολαβήσει 10λεπτο διάλειμμα.)

Στην  παράσταση θα ακουστούν γνωστά μουσικά κομμάτια (Elton John, Sorry seems to be the hardest wordˑ Frank Sinatra, My Wayˑ Atlantis, Give Me One More Hourˑ Forrest Gump, σάουντρακ της ομώνυμης ταινίαςˑ Usher, His Mistakesˑ Romantic Night, Piano & Cello Music), καθώς και διάφορα ορχηστρικά με βιολί και πιάνο.

No comments:

Post a Comment