Saturday, February 15, 2014

Πετρούπολη - Αγ. Δημήτριος: Κόμβος Διακίνησης Ναρκωτικών - Κάλεσμα σε συνέλευση την Κυριακή 16/2 - 19.00

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ - ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ:
ΚΟΜΒΟΣ  ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ  ΝΑΡΚΩΤΙΚΩΝ
Όπως προαναγγέλλει ο τίτλος δεν θα μιλήσουμε γενικά για τα ναρκωτικά, τους χρήστες και το συνακόλουθο δράμα της καταστολής, της φυτοποίησης, του εθισμού  που υφίσταται το σύνολο των χρηστών και για το οποίο δεν ευθύνονται αποκλειστικά και μόνο οι χρήστες. Θα μιλήσουμε για ένα πολύ συγκεκριμένο ζήτημα. Για την “πυραμίδα των ναρκωτικών” που συγκροτεί μια συστημική ιεραρχία και δεν είναι άλλη από την ιεραρχία του συστήματος. Σε αυτήν εμπλέκονται ένα πλήθος μικρών και μεγάλων συμφερόντων που περιλαμβάνει εμπόρους, βαποράκια, χρήστες, “καθώς πρέπει” κυρίους, ρουφιάνους, κ.α.. Ένας κόσμος ολόκληρος που ζει και αναπνέει υπό την άγρυπνη προστασία και συναίνεση της αστυνομίας.
Αυτός ο περιφερόμενος θίασος του κράτους κάνει τις εμφανίσεις του και εδαφικοποιεί τις δράσεις του (νταραβέρι)  όπου πάρει άδεια ή όπου σπρωχτεί από την αστυνομία, η οποία έχει κάθε φορά τους λόγους της. Η τακτική αυτή είναι μια δοκιμασμένη τακτική από το κέντρο της Αθήνας. Η τακτική για την οποία μιλάμε έχει να κάνει με σχεδιασμούς ζωνών και περιφράξεων για ειδικές χρήσεις, με αποτέλεσμα τη δημιουργία διαφόρων γκέτο εντός πόλεως. Ο περιφερόμενος αυτός κρατικός ναρκοθίασος πλαγιοκοπεί πανεπιστημιακούς χώρους προκειμένου να συκοφαντείται το άσυλο, εισέρχεται σε δημόσιους χώρους για να τους διαλύσει, νταραβερίζεται σε καταλήψεις για να τις καταστείλει.
Αυτό ακριβώς εδώ και αρκετό καιρό συμβαίνει στην περιοχή Αγ. Δημητρίου, δίπλα- ενίοτε και μέσα- στον ευρύτερο χώρο της κατάληψης του Βοτανικού Κήπου, η οποία είναι γνωστή σε όλη την Πετρούπολη για το πλήθος των κοινωνικών, πολιτικών και πολιτιστικών δραστηριοτήτων της. Από το πρωί στην περιοχή αυτή γίνεται το κεντρικότερο «νταραβέρι» και έχει γίνει αγορά που εξυπηρετεί Ίλιον, Αγ. Αναργύρους, Περιστέρι και Πετρούπολη. Έμποροι  και Βαποράκια (από όλα τα είδη ουσιών), από Ζεφύρι μέχρι Περιστέρι, κάνουν την εμφάνισή τους και προσελκύουν την αγορά των χρηστών μπροστά στα έκπληκτα μάτια μιας ολόκληρης κοινωνίας, των γερόντων από το παρακείμενο ΚΑΠΗ, μανάδων, νέων, μικρών παιδιών από την πλησιέστερη παιδική χαρά. Ενώ οι έφηβοι δεν θα δυσκολευτούν, όποτε θελήσουν, να εισέλθουν στον κόσμο της υποταγής και της απάθειας, στον κόσμο των ουσιών και της μεσολάβησης. Είμαστε βέβαιοι ότι όλοι γνωρίζουν τι συμβαίνει στον Αγ. Δημήτριο και πολλοί σιωπούν είτε από συμφέροντα είτε από ενοχές.
Εμείς που λειτουργούμε στην κατάληψη του Βοτανικού Κήπου αποφασίσαμε να δράσουμε και να δράσουμε αποτελεσματικά. Απευθυνόμαστε σε όλους τους συμπολίτες, σε όλους τους κατοίκους να πλαισιώσουν τις επερχόμενες δράσεις προκειμένου να διώξουμε το ναρκοεμπόριο.
Γι’ αυτό καλούμε σε Ανοικτή Συνέλευση στον Βοτανικό Κήπο
την Κυριακή 16 Φλεβάρη στις 19.00.
Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη.



Ούτε στην Πετρούπολη - Ούτε πουθενά
ΕΞΩ H ΠΡΕΖΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ

No comments:

Post a Comment