Friday, December 13, 2019

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ

ΕΚΧ ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗΣ

10 ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΤΑΛΗΨΗ
Προς Πετροπουλιώτισες-τες
Η κατάληψη του Ε.Κ.Χ Βοτανικού Κήπου έχει στοχοποιηθεί από επίσημους και ανεπίσημους τοπικούς παραγοντίσκους πολιτικάντηδες, από έμμισθους ημετέρους των κέντρων της τοπικής εξουσίας , ενώ οι κερδοσκόποι πάσης φύσεως καιροφυλακτούν.
Σύμμαχοί τους οι νέοι διαχειριστές της κεντρικής εξουσίας οι οποίοι είναι δηλωμένοι εχθροί κάθε τι κοινού , δημόσιου και κοινωνικού. Οι κύριοι αυτοί είχαν προαναγγείλει με σαφήνεια τις προθέσεις τους οι οποίες, μεταξύ άλλων είναι η γενικευμένη ιδιωτικοποίηση κάθε κοινού αγαθού κάθε δημόσιου και κοινωνικού, κάθε δημόσιου χώρου, παραχωρώντας σε ιδιώτες κερδοσκόπους τη λεηλασία τους. Είναι αυτό που ονομάζουν στρατηγική της «ανάπτυξης» για να ρίξουν στάχτη στα μάτια των αφελών και ταυτόχρονα να εξαγοράσουν τη συνείδηση της κοινωνίας, ρίχνοντας την ολόκληρη στο προσφιλές τους καθεστώς του ανταγωνισμού όλων εναντίον όλων.
Με μέσο την καταστολή και την κρατική βία θα προσπαθήσουν να διαλύσουν κάθε κοινωνικό δεσμό κάθε κοινωνική αντίσταση. Φυσικά πήραν τη σκυτάλη με την εξουσιαστική βουλιμία που τους διακρίνει, από τους προηγούμενους διαχειριστές για να επιβεβαιώσουν ότι το κράτος και η καταστολή έχουν συνέχεια.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο νεοεκλεγείς Στέφανος Βλάχος με το 17% του 50% των ψηφισάντων και με ένα παρασκήνιο διαβουλεύσεων με κόμματα και παράγοντες για τον καταμερισμό των έμμισθων θέσεων του συμβουλίου. Είχε προηγηθεί η εθελόδουλη υποταγή του τον Ιούνη δηλώνοντας στον Κ. Μητσοτάκη ότι θα τον ψηφίσει και ότι είναι ο μόνος που κατάφερε να μετατρέψει έναν «κόκκινο» δήμο σε «γαλάζιο» παρόλη την ανεξαρτησία που πουλούσε προεκλογικά. Ψήφισες Βλάχο ... βγήκε Μητσοτάκης​ .
Είναι γνωστός καιροσκόπος αφού έχει σεργιανίσει όλο το πολιτικό φάσμα ζητιανεύοντας διάφορες κατά καιρούς εξουσίες, διότι χωρίς την κομματική και παρακομματική διαπλοκή ούτε δημοτικός σύμβουλος δεν θα έβγαινε. Πλαισιωμένος από μερικούς συνεργάτες οι οποίοι κρυμμένοι πίσω από κόμματα προσπαθούν να πλασαριστούν στο πολιτικό προσκήνιο χωρίς ποτέ να έχουν καμιά παρουσία στο Δημόσιο χώρο. Αυτά είναι γνωστά στην Πετρούπολη.
- Για τη διαχείριση των απορριμμάτων δεν θα τους ψέξουμε διότι είναι παντελώς άσχετοι.​ Δεν θα τους πούμε για το διαχωρισμό στην πηγή ούτε βεβαίως για την κομποστοποίηση, ούτε για την ανακύκλωση ούτε για πράσινες ζώνες. Ας είναι καλά η Φυλή την οποία τροφοδοτούν με τα σύμμεικτα. Φωνή βοώντος εν τη ερήμω.
- Έχουν αντικαταστήσει τον Πολιτισμό με χρήματα τα οποία αφειδώς ξοδεύουν σε ημετέρους και χρεώνουν με υπέρογκα ποσά τους πολίτες με τα ετήσια χρέη τους.
- Όσον αφορά στους δημόσιους χώρους είναι προφανής η φυσική τους έχθρα σε κάθε τι το κοινό. Σκοπός τους είναι η ιδιωτικοποίηση και η εκμετάλλευση των τραπεζοκαθισμάτων.
- ούτε Ούτε για την τοπική Οικονομία ούτε για την Παιδεία για την Ανεργία ούτε για την Νεολαία θα τους μιλήσουμε, γιατί είναι βολεμένοι σε έναν κόσμο που θέλουμε να ανατρέψουμε. Όμως ένα πράγμα θέλουμε να τους πούμε και να το ακούσουν καλά. Κάτω τα χέρια από τον Βοτανικό Κήπο και το δημόσιο χώρο.
Μυρίστηκαν λεφτά. Αποφάσισαν να λεηλατήσουν τη Δασική έκταση!
Δημαρχείο σκέφτονται να κάνουν στον Βοτανικό Κήπο παρόλο που έχουν άλλο χώρο, ο οποίος είχε ήδη δρομολογηθεί στην περιοχή Καμίνι “από τον Γενάρη του 2017 πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Πετρούπολης με την Διευθύντρια Χωρικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Αττικής κα Εύα Μικράκη, στην έδρα της Περιφέρειας. Κυρίαρχο θέμα της συνάντησης αποτέλεσε η χωροθέτηση του Δημαρχείου Πετρούπολης, με επικρατέστερη την πρόταση που τέθηκε από τον Δήμαρχο της πόλης για το Ο.Τ. 365Α, στη συμβολή των οδών Διγενή Ακρίτα και Ηπείρου. Ο συγκεκριμένος χώρος, εκτάσεως 850 τ.μ. και ιδιοκτησίας του Δήμου Πετρούπολης, βρίσκεται μπροστά από το ‘’ΚΑΜΙΝΙ’’ και είναι χαρακτηρισμένος ως Κοινόχρηστος Χώρος με το ΦΕΚ 451Δ/2001. Σε συνάντηση με την εφορία Νεωτέρων Μνημείων ο Δήμος έχει την προφορική τους συναίνεση για την χωροθέτηση Δημαρχείου.»
Τον Βοτανικό θέλουν να αφανίσουν γιατι 10 χρόνια τώρα μέσα από αυτόνομες δομές αλληλεγγύης παράγει αξίες και σημασίες ενάντια στην ιδιώτευση και τον κατακερματισμό της κοινωνίας αναδεικνύοντας την αξία της αλληλεγγύης έξω από την κερδοσκοπία ενώ παρέχει υπηρεσίες χωρίς τη μεσολάβηση χρημάτων.​
Τολμούμε να πούμε μετά από τόσα χρόνια ότι η κατάληψη του Βοτανικού κήπου είναι το σημαντικότερο σημείο συνεύρεσης της νεολαίας αλλά και κάθε σκεπτόμενου ανθρώπου στην Πετρούπολη. Η περιοχή του Βοτανικού Κήπου είναι Δασική έκταση​ και γνωρίζουν πολύ καλά ότι θα πρέπει να υπερβούν όχι μόνο τους υπάρχοντες νόμους αλλά και ολόκληρη την κοινωνία προκειμένου να τα καταφέρουν.
Η τσιμεντοποίηση της δασικής έκτασης του Βοτανικού κήπου είναι βέβαιο ότι θα ανοίξει την όρεξη για τη λεηλασία του Άλσους στους κερδοσκόπους φίλους της δημοτικής αρχής Με άλλα λόγια δεν κινδυνεύει η κατάληψη αλλά το άλσος και ποιος ξέρει τι άλλο αργότερα Έτσι ξεκίνησε και η Μονή Λαμίας και έχει φτάσει μέχρι το Περιστέρι. Και αν υποκριτικά η δημοτική αρχή είναι ενάντια στην αχόρταγη τσιμεντοποίηση που εφάρμοσε η μονή της Λαμίας, είναι γιατί θέλουν την κερδοσκοπία και την διάλυση του φυσικού περιβάλλοντος για τον εαυτό τους.
Αυτός ο εσμός των βολεμένων κερδοσκόπων, των πολιτικάντηδων απατεώνων είναι επικίνδυνος.
Καλούμε τον καθέναν και την καθεμιά σε μια ενότητα για να μην περάσουν τα σχέδια καταστροφής των δημόσιων χώρων , του φυσικού περιβάλλοντος της Πετρούπολης. Κάτω τα ξερά σας από το Βοτανικό Κήπο.
Ένα μικρό δείγμα από τις δραστηριότητες της Κατάληψης EKX. Βοτανικός Κήπος Πετρούπολης ​ :
Θεατρική ομάδα theatre de votanique (18 παραστάσεις) ,
θεατρική ομάδα Ακρίδες (7 παραστάσεις),
προβολές ταινιών, συζητήσεις με σκηνοθέτες,
μαθήματα Ισπανικών- ιταλικών –γερμανικών, αλληλοδιδακτική,
ελληνικά σε πρόσφυγες και μετανάστες,
συναυλίες,
βιβλιοπαρουσιάσεις- μικροί εκδότες και συγγραφείς ,
δράσεις για το χαράτσι της ΔΕΗ, ομιλίες ,
προτάσεις και δράσεις για τα σκουπίδια στα δυτικά,
παιδικό εργαστήρι, εργαστήρι ζωγραφικής, εκθέσεις ζωγράφων- σκιτσογράφων- φωτογραφίας,
φιλοξενία προσφύγων: σίτιση- ένδυση- ιατρικός έλεγχος- σχολείο- παιχνίδια,
σπάμε τους μεσάζοντες με μικρούς παραγωγούς και αλληλέγγυο εμπόριο,
κολεκτίβες, διανομή και καλλιέργεια παραδοσιακών σπορόφυτων,
κίνηση, χορός, γιόγκα, ακροβατικά πανιά, ομάδα ποίησης,
έμπρακτη συμπαράσταση στη ΒΙΟΜΕ,
ραδιοφωνικός σταθμός, εργαστήρι πληροφορικής, εργαστήρι πλεξίματος,
συνεντεύξεις για έρευνα φοιτητών για το εγχείρημα της κατάληψης,
συμπαράσταση αλληλεγγύης με θεατρικά δρώμενα στις σκουριές Χαλκιδικής,
μαθήματα κρουστών, εργαστήρι κατασκευής μαριονέτας, σεμινάρια αυτομόρφωσης,
μουσικοκινητική για παιδιά 2-4 ετών, σεμινάρια κατασκευής σαπουνιού, οικιακή οικονομία, εργαστήρι κεραμικής,
δενδροφύτευση και καλλωπιστικά λουλούδια στον προαύλιο χώρο, κατασκευή κομπόστ,
απομάκρυνση των πρεζοεμπόρων από την περιοχή και ομιλίες κατά των ναρκωτικών, σεμινάρια φωτογραφίας,
σβώλοι για δενδροφύτευση στον Υμηττό μετά την πυρκαγιά,
επισκέψεις προσωπικοτήτων Διεθνούς εμβέλειας S.Federici, Δήμαρχος Μαριναλέντας
Και όλα αυτά με αυτοοργάνωση και χωρίς καμιά χρηματοδότηση

No comments:

Post a Comment