Monday, May 23, 2011

VIVA MEXICO! O σκηνοθέτης από του Ζαπατίστας, Nicolas Defosse, παρουσιάζει το ντοκιμαντέρ "Viva Mexico", 25 Μαϊου στον Βοτανικό Κήπο


VIVA MEXICO!
ΕΝΑ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΜΕΞΙΚΑΝΩΝ ΙΘΑΓΕΝΩΝ ΖΑΠΑΤΙΣΤΑΣ 

Ο σκηνοθέτης από τους Ζαπατίστας, Nicolas Defosse, καταγράφει και παρουσιάζει στο ντοκιμαντέρ "Viva Mexico" το ταξίδι του Υποδιοικητή Μάρκος από το Νότο μέχρι τον Βορρά του Μεξικού. Μια γιορτή της πάλης, για γη και αξιοπρέπεια!
Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με συμμετοχή του σκηνοθέτη. 

Πρόγραμμα εκδηλώσεων
Προβολή του ντοκιμαντέρ "Viva Mexico"
Έκθεση φωτογραφίας "La Otra Mirada"
Συζήτηση με τους Nicolas Defosse (σκηνοθέτης) και Adolfo Lopez (φωτογράφος)

Ημερομηνίες και χώροι διεξαγωγής
 25/5ΕΚΧ Βοτανικός Κήπος, Αθήνα (εδώ)
26/5Πάρκο Ναυραρίνου, Αθήνα (εδώ)
27/5Έσπερος - Πλατεία Γεωργίου, Πάτρα
28/5Κατάληψη Αντιβίωση, Ιωάννινα (εδώ)
30/5Μικρόπολις, Θεσσαλονίκη (εδώ)

*όλες οι εκδηλώσεις αρχίζουν στις 20.00


Σύνοψη ντοκιμαντέρ "Viva Mexico"
Λος Άντζελες, Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Στην καρδιά της πόλης, Μεξικάνοι μετανάστες χωρίς χαρτιά κυνηγιούνται από την αστυνομία και αγωνίζονται για να κερδίσουν τα προς το ζην χωρίς να χάσουν την ταυτότητά τους.
Από την άλλη πλευρά των συνόρων, στα βουνά του νοτιοανατολικού Μεξικού, η αυγή φτάνει, κρυμμένη στην ομίχλη. Είναι 1 Ιανουαρίου, 2006 και χιλιάδες ιθαγενείς Ζαπατίστας προετοιμάζονται να αποχαιρετίσουν τον εκπρόσωπο τους Υποδιοικητή Μάρκος. Η αποστολή του: να ταξιδέψει σε όλη τη χώρα για τους επόμενους έξι μήνες για να μάθουν από την αντίσταση Μεξικανών ανδρών και γυναικών που αγωνίζονται για ένα καλύτερο Μεξικό.
Ένα ταξίδι που είναι γραφτό να φτάσει στην άλλη πλευρά της χώρας αρχίζει ... Ένα ταξίδι που τολμά να «ξεκινήσει η δημιουργία της εικόνας, αυτού που πραγματικά είμαστε."
Αυτή η πρόκληση δεν ακίνδυνη. Αυτό που ξεκινά ως ψίθυρος, μεγαλώνει για να γίνει η βοή εκατοντάδων χιλιάδων: Viva Mexico!
Πως θα αντιδράσουν αυτοί που βρίσκονται στην εξουσία?

Επίσημη Ιστοσελίδα ντοκιμαντέρ: http://www.vivamexicofilm.com/
Δείτε εδώ το trailer του ντοκιμαντέρ

No comments:

Post a Comment