Thursday, September 19, 2013

Τώρα περισσότερο από ποτέ... Παναφρικανικό Φεστιβάλ στο Βοτανικό Κήπο Πετρούπολης


Το Σάββατο 21/9/2013 στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί στον Ε.Κ.Χ. Βοτανικό Κήπο, το Παναφρικανικό Φεστιβαλ. Η εκδήλωση αυτή για εμάς σημαίνει κάτι περισσότερο από μια απλή φιλοξενία, καθώς ο αντιρατσιστικός και αντιφασιστικός χαρακτήρας που του προσδίδουμε έχει τις μέρες που διανύουμε ακόμα μεγαλύτερη σημασία.
Σας καλούμε να ενεργοποιηθούμε ενάντια στον εκφασισμό της κοινωνίας, μέσω της γνωριμίας με τον πολιτισμό της Αφρικής και να αναδείξουμε και να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στη διαφορετικότητα.
Αντιστεκόμαστε στο φόβο και τον τρόμο που επιβάλλει το παρακράτος. Ο ίδιος μηχανισμός που τα τελευταία 50 χρόνια δολοφονεί αυτούς που αντιστέκονται και είναι διαφορετικοί με την κυρίαρχη τάση.
Δεν συναινούμε στην ανοχή απέναντι στον κοινωνικό κανιβαλισμό της απάθειας και της συνενοχής.
Ένας εφιάλτης πλανάται πάνω από τις γειτονιές μας, αυτός του μίσους απέναντι στον άνθρωπο. Η Χρυσή Αυγή, μια οργάνωση με δομή συμμορίας και πρακτικές υποκόσμου, πυκνώνει ολοένα τις δολοφονικές της επιθέσεις σε ντόπιους και μετανάστες.
Οι νεοφασίστες, έχοντας ως ιστορικό πρότυπο τόσο τα τάγματα εφόδου της ναζιστικής Γερμανίας όσο και τις ομάδες Χιτών και ταγματασφαλιτών που τόσο τραγικά πλήρωσε ο λαός μας στη διάρκεια της κατοχής, επιδρά­μουν στις γειτονιές προπηλακίζοντας, πλιατσικολογώντας και μαχαι­ρώ­νοντας ντόπιους και μετανάστες, εκμεταλλευόμενοι την ανασφά­λεια, την απογοήτευση και τη δικαιολογημένη κοινωνική αγανάκτηση.
Έχοντας ως σύμμαχο μερίδα των μέσω μαζικής ενημέρωσης που εξυπηρετούν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα, τα μέλη της Χρυσής Αυγής αποτελούν τελικά το συγκαλυμμένο δεκανίκι του συστήματος.
Με βιτρίνα τα παραπλανητικά κοινωνικά συσσίτια, τις ρατσιστικές αιμοδοσίες και τη δήθεν πάταξη της πολιτικής διαφθοράς, επιδιώκουν να εδραιωθούν και να αποκτήσουν κοινωνική νομιμοποίηση.
Ο αγώνας ενάντια στην χυδαιότητα της Χρυσής Αυγής είναι ζήτημα που μας αφορά όλους.
Δεν θα επιτρέψουμε ως τοπική κοινωνία την εμφάνιση της νεοναζιστικής φρίκης στη γειτονιά μας.

Στην αρχή ήρθαν να πάρουν τους Εβραίους.
Δεν ήμουν Εβραίος και δεν φώναξα.
Μετά ήρθαν να πάρουν τους κομμουνιστές.
Δεν ήμουν κομμουνιστής και δεν φώναξα.
Έπειτα ήρθε η ώρα των σοσιαλδημοκρατών.
Δεν ανήκα σ’ αυτό το κόμμα και δεν έβρισκα λόγο να διαμαρτυρηθώ.
Ακολούθησαν οι ομοφυλόφιλοι.
Ούτε κι αυτό σκέφτηκα ότι με αφορούσε.
Στο τέλος ήρθε η σειρά των τσιγγάνων.
Ούτε και τότε βρήκα λόγια για να εκφράσω την αντίθεσή μου.
Ο επόμενος στη σειρά ήμουν εγώ.
Αλλά δεν υπήρχε κανείς για να φωνάξει.
Μάρτιν Νίμελερ

ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

No comments:

Post a Comment